Wist u dat een zoete aardappel hartstikke gezond is? Het bevat twee keer zoveel vezels en antioxidanten als een gewone aardappel en heel veel bètacaroteen dat het lichaam weer omzet in vitamine A. Ook bevat de zoete aardappel veel vitamine B6 én C.
We grijpen vaak nog naar de ‘gewone’ aardappels, maar wist u zoete aardappels ook heerlijk te verwerken zijn in verschillende gerechten? Een voorbeeld hiervan is een heerlijke humus.
Een recept van Jacqueline Rijks
Wat heeft u nodig?
2 kleine zoete aardappelen
150 gram gekookte kikkererwten
1 teentje knoflook
2 eetlepels olijfolie
2 eetlepels Tahin
2 eetlepels verse gesnipperde munt
Keltisch zeezout of Himalayazout
versgemalen peper
Bereiding
Schil en snijd de aardappelen in grove stukken en stoom deze gaar. Laat de kikkererwten uitlekken en spoel deze af. Pel en pers de knoflook. Doe de olijfolie en een beetje water in de blender. Voeg de aardappelen, kikkererwten, knoflook, tahin en munt toe en mix alles tot een homogene massa. Voeg zout en peper naar smaak toe.
Eet smakelijk!
No Comments - be the first.